TINGA DE POLLO -MEKSIKOLAINEN KANA

TINGA DE POLLO -MEKSIKOLAINEN KANA

2-3 kananrintaa, 5 sipulia, 5 tomaattia, 1 valkosipulinkynsi, 2-3 chipotle-chiliä tölkistä, suolaa, pippuria, vettä, öljyä, halutessasi yksi kanaliemikuutio

Laita n. puoli kattilallista vettä kiehumaan. Kuori yksi sipuli sekä valkosipulinkynsi, halkaise sipuli. Lisää toinen sipulin puolikas, kokonainen valkosipulinkynsi ja kananrinnat kiehuvaan veteen sekä lisää suolaa oman maun mukaan. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Sillä välin kun kananrinnat kypsyvät, kuori ja pilko loput sipulit ja paista öljyssä toisessa kattilassa. Pilko tomaatit ja kaada ne chipotle-chilien kanssa kulhoon. Kaada tomaattien ja chipotle-chilien päälle kanalientä (kattilasta jossa kana kypsyy) kunnes ne peittyvät. Muussaa seos salsaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kaada salsa siivilän läpi ja lisää se kattilaan jossa sipulit paistuvat. Jätä kypsymään miedolla lämmöllä siksi aikaa kun kana kypsyy. Kun kananrinnat ovat valmiit, suikaloi ne haarukalla ja lisää suikaloidut kananrinnat paistettujen sipulien sekä salsan joukkoon. Ota hieman kanan keitinlientä talteen. Mausta suolalla ja pippurilla sekä peitä kanaliemellä. Tässä vaiheessa voit myös lisätä kanaliemikuution tuomaan lisämakua. Kypsennä ruokaa miedolla lämmöllä vielä n. 20-30 minuuttia. Tinga de pollo on valmis kun neste alkaa paksuuntua.

 

Tags: